2011.11.28.
11:52

Írta: princessM

Hogyan tegyük a hétfőt elviselhetővé?

Akármennyire is jó az ember munkahelye, általában mégis igaz az a tény, hogy a magánéletünk sokkal, de sokkal szórakoztatóbb és főleg pihentetőbb tud lenni. Így tud megeseni, hogy egy szuper hétvége után hétfő reggel borzasztó érzés felkelni. Az ébresztő hangja alatt még mindig arra gondolunk, hogy dejó volt tegnap tízig húzni a lóbőrt és egyébként is, milyen sokan lesznek ma reggel az utakon. Szóval a második szundira eljutunk oda, hogy valójában nem is érdemes ma felkelni. Én azonban nem hagyom magam, és mivel nagy híve vagyok az önbecsapásnak, alkalmazok néhány praktikát, amivel elviselhetőbben indulhat a hét.

1.      Előző este mindent ki kell készíteni
Ha az embernek egész héten nincs is erre ideje/energiája, vasárnap mégis jól tesszük, ha felkészülünk a hétfőre. Ha mindent kikészítek este, vagyis ing kivasalva, odakészítve, szendvics (aznapi ebéd, etc.) összerakva, akkor reggel aludhatok még 30 percet, hiszen csak arctisztítás, smink kell. Plusz ugye akkor még van időm kellemes kis hétindító kávéra is.

2    Kicsit hamarabb kell elindulni
Annál nincs is rosszabb, ha a hétfőt egy nagy késéssel indítjuk. Szóval aki hajlamos erre (én szerencsére nem) ezen a napon figyeljen erre, nehogy még ezen is bosszankodni kelljen.

3.       Fél óra pihi
A hét elején még tele vagyunk energiával (na persze!) így gőzerővel megy a munka (na persze!). Nálam, hogy még jobban menjen, ilyenkor ebéd után engedélyezek magamnak fél óra szabad szörfölést. Vagyis csekkolom a kedvenc oldalaimat, feltöltöm a lelkem csupa pozitívummal, mint páldául a karácsonyi MAC kollekció, majd abban a tudatban végigdolgozom a napot, hogy abból a pénzből, amit megkeresek, meg is tudom venni. Feltéve, ha addig nem költöm el másra gondolatban. 

4.       Kávé a kollégákkal
Még nem hajt a tatár, a határidőim nem vészesek, így jólesik megbeszélni egy hosszabb kávészünet mellett a hétvégét a kedves vagy épp kevésbé kedves kollégákkal. Hozzáteszem, mivel hétfőn még nagyobb a türelmem, így mindenki kedvesebbnek tűnik ebben a megvilágításban.

Jutalomfalat

5.     A Pöttyös Túró Rudi ma megkérdezte a rajongóitól a Facebookon hogy ki kezdi Pöttyössel a hetet, és akkor megvilágosodtam, hogy ez szuper módja a hét elindításának. Valamivel egyébként is meg kell jutalmazni magunkat, amiért ma is hősök voltunk, felkeltünk, és bejöttünk dolgozni. Bár részemről azért még kérdés, hogy Pöttyös vagy Trudi. De mégis, azt gondolom, hogy bármelyik kedvenc nasink jó szolgálatot tehet.

 

Nektek van valami tuti tippetek?

2 komment

Címkék: munka hétfő nassolás

A bejegyzés trackback címe:

https://officeprincess.blog.hu/api/trackback/id/tr183418146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annpnn 2011.11.28. 14:48:42

nem is tudtam, h van olyan, h Trudi :)
egyébként ez ma az elalvás világnapja, nálunk mindenki részt vett benne :P

princessM 2011.11.28. 16:04:19

Trudit nem ismered? Akkor bemutatom, a neve Trudi, Cserpes Trudi: www.facebook.com/cserpestrudi
süti beállítások módosítása