2011.09.01.
07:50

Írta: princessM

És megint turi

A turkálók többnyire megosztják az embereket, van, aki el sem tudná képzelni, hogy más használt ruháját hordja, míg mások szinte sportot űznek az olcsó ruha és kiegészítő vásárlásból. Én valahol a kettő között lehetek, mert ugyan nem utasítom el, de évről-évre változik a hozzáállásom. Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy van, amikor megcsömörlök, és azt mondom, nekem ehhez az egészhez, se időm, se türelmem, se energiám.

Hasonló érzésem van egy-két Vörösmarty téri ruhaüzletben is leárazás idején. De idén újra fellángolt valami (ami talán annak is köszönhető, hogy van egy elég nagy Háda a munkahelyem közelében), így havonta- kéthavonta betévedek ide. Meg kell jegyezzem, nem vagyok egy türelmes turizó - meló után van rá egy órám – szóval, csak gyorsan végigszaladok, végigpörgetem, és amin megakad a szemem, azt elviszem. Jó esetben a próbafülkéig. Ott általában hatalmas a sor, így van, hogy csak a tükör előtt ruhára veszem fel. Ha nem is jó, akkor is 700 forintért nagyon is megéri. És hogy mi lendít még a turi felé? Ha látok valakin valami szépet, és közli: a turiban vettem. Na, ekkor kapok vérszemet és megyek is. Azonban néha ostorozom magam emiatt a hobbi miatt: egyrészt, belegondolok, hogy előző héten miért is adtam ki olyan sok pénzt a Zarában egy topért, amikor itt abból a pénzből (még, ha a Zarás leárazott is volt) telepakolom a kosaramat.  A másik dolog pedig az, hogy bánom, miért is nincs időm arra, hogy elzarándokoljak a belvárosi kicsi vintage helyekre, ahol nagyon márkás, nagyon egyedi cuccokat (vagyis nemcsak a szokásos angol futószalag dolgokat) vadászhatok. De mindegy, ez már így alakult, persze nem panaszkodom, jó ez így nekem, és mindig rájövök, hogy a legbüszkébb ezekre a ruháimra és vásárlásaimra vagyok. A legutóbbi ruhám, egy kisfekete, amit az ég világon mindenki megdicsért  pl. 1500 forintba került. Szóval igazából megfizethetetlen volt az élmény. Néhány dolgot viszont soha nem vennék turiban:  fehérnemű, fürdőruha, cipő (ha nem új, vagyis címkés) és táska (ha nem mosható). Ki tudja mi történt ezekkel korábbi életükben.

Ez is onnan van. Jó, tudom, kicsi a kép, de a lényeg, hogy jóóó :)

Szólj hozzá!

Címkék: ruha second hand turkáló használtruha háda vintage ruha

A bejegyzés trackback címe:

https://officeprincess.blog.hu/api/trackback/id/tr733194099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása