2012.10.30.
10:15

Írta: princessM

A csata eldőlt: Könyv vs. Kindle

kindles_and_kindle_fire.png

2005-ben, amikor először hallottam az elektronikus könyvolvasókról mindenhol hangoztattam: könyvet csak papíron lehet olvasni. Az illat, a lapozgatás, a könyvjelzőzés, a könyvespolc végigböngészése. Igen, ez utóbbi meghatározó nálam, vallom, hogy az, hogy mit olvas egy ember, nagyon sokat elárul róla. A könyvespolcnak persze nem kell bedőlni: sznobériából is sokan vásárolnak könyvet.

Eltelt 6 év, és tavaly arra a szintre jutottam, hogy nem tudom hogyan tárolni a könyveimet, sokba is kerül a sok angol nyelvű szakirodalom, amit olvasok, mennyivel egyszerűbb lenne egy Kindle-lel az élet. Életem értelme vette is az adást, és közel egy éve, karácsonyra megkaptam. Szerelem volt az első látásra, de nem vak érzelmek vezérelte, hanem tudatos és mély kapcsolat. Hogy miért? :)

  1. Először is, könnyű. Nem szakad le a kezem akkor sem ha egy hatszáz oldalas könyvet olvasok, és amennyire bizarr pozitúrákban vagyok képes olvasni, szükség is van rá, hogy ennyire kompakt legyen. Arról nem is beszélve, hogy orvosi váróban, metrón, vonaton, repülőn ott lehet velem, mert szinte a legkisebb táskámban is elfér.
  2. Nem kell megjegyeznem hol tartok. Régen a könyvjelzők iránti szerelmem hol fellángolt, hol lankad, így maradt a számok megjegyzése, mivel sem a szamárfül, sem a nyitva (gerinccel felfelé) lefektetés nem volt opció. A Kindle-ben az a jó, hogy mindig ott nyílik, ahol tartottam.
  3. Egyszerre akár 100 könyvből is válogathatok. Sokat olvasok, és tisztelem a könyveket, de ha valami nem tetszik, akkor feladom, és keresek egy másikat. Tudom, nem szép dolog, de mivel annyi a jó könyv, hogy egész egyszerűen nem pazarolhatom az időmet (ami oly kevés), számomra nem megfelelő olvasmányokra.
  4. Amit megkívánok, már ott is van a gépemen. Nem kell várni amíg kiszállítják, beszerzem, etc. Ez annyira zseniális. Az amazonról szempillantás alatt ott van a könyv, de ha az ingyenesen letölthető könyvek között böngésznék, akkor a Gutenberg projektnek köszönhetően klasszikusok ezreit olvashatom. Ha pedig limonádét fogyasztanék, az amazon rendszeresen adja ingyen első kötetes írók műveit.
  5. Mindenki mindig azt kérdezi, hogy bántja -e a szemem a kijelzője. A válasz: NEM. Nem úgy kell elképzelni, mint a táblagépeket, tehát nem rendelkezik háttérvilágítással (az alap modell), így éjszaka kell lámpa ha olvasni szeretnénk. Az Ink Display technológia pedig úgy néz ki a gyakorlatban, mintha egy nem fehérített lapú könyvet olvasnánk. Ami, hozzáteszem, kevésbé fárasztja a szemet.
  6. A nagy hátrány: magyarul sajnos nagyon kevés könyv elérhető, ami egyrészt eredeztethető abból, hogy maga a készülék itthon nagyon drága, másrészt (főképp az előző okból kifolyólag) bizalmatlanok a kiadók, hogy mekkora profitot tudnának generálni az e-könyvvel.

+1 Ipad vs Kindle

Az Ipad baromi nehéz hozzá képest. Egész egyszerűen nem kényelmes. 

Az biztos, hogy könyvillat ide, vagy oda, én leírhatatlanul boldog vagyok a Kindle-ömmel, és minden pénzt megér, mert mindig velem van. Ha ráadásul újabb generációsom lenne, akkor tudnék audiokönyvet hallgatni rajta, vagy internetezni.

Az Amazon Cloud readerének segítségével amit olvasunk a Kindle-ünkön otthon, könnyen elérhetjük mobilunkról vagy a számítógépünkről. Ez nekem például akkor szokott jól jönni ha valamilyen szakmai könyvet olvasok, és napközben eszembe jut, hogy egy-egy dolog jól jönne a munkámhoz.

Ha legolcsóbban szeretnétek beszerezni, akkor ha jön haza ismerősötök az Egyesült Államokból, hozassatok vele, mert így már akár 69 dollártért is hozzájuthattok. http://www.amazon.com/Kindle-Ink-Display-Wi-Fi-Includes/dp/B007HCCNJU/ref=sr_tr_sr_5?ie=UTF8&qid=1351525604&sr=8-5&keywords=Kindle

De megrendelhetitek drágábban a német Amazonról is.

Én most a Kindle-ről beszéltem, de persze vannak más márkák is a piacon, amelyek árban többnyire jobban, azonban nem nyújtják azt a minőséget, szolgáltatást, webshopot, mint az Amazon, és véleményem szerint csúnyábbak is.

http://www.edigital.hu/e-Book_olvaso/Prestigio_PER3274B_ebook_olvaso-p326719.html

http://www.edigital.hu/e-Book_olvaso/Koobe_Junior_ebook_olvaso_fekete-p52644.html

Tokot azonban az ebayről érdemes rendelni, mert máshol nagyon drága ez is sajnos.

Szólj hozzá!

Címkék: e-book Amazon Kindle Kobee elektronikus könyvolvasó e-book olvasó

A bejegyzés trackback címe:

https://officeprincess.blog.hu/api/trackback/id/tr954877383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása