2012.12.19.
16:39

Írta: princessM

Jótékony karácsony – a kevés is számít

photo (5).JPGHála istennek ilyenkor december végén már szinte minden utcasarkon jótékonykodhatunk, más kérdés, hogy nagyon sokan szkeptikusak, hogy tényleg oda jut-e el az adomány. Én mindenesetre bizakodó vagyok, és mivel minden évben egyre többet adok, így idén a karácsonyi ajándékozást is jótékonyra szerveztem a barátnőkkel. Szóval, ha még nem szerveztetek meg semmit, vagy nincs ötlet, nem késtetek el.

A recept egyszerű egy jótékony karácsonyi összejövetelhez: kell egy lakás és néhány jó barát.

A barátok vállalják, hogy átnézik szekrényük legmélyebb és legsötétebb bugyrait, és előhalásszák a már nem használt, vagy soha fel nem vett, mert a boltból hazatérve nem megfelelőnek tűnő ruhákat, amelyek már nem boldogítanak annyira, mint reméltük anno, és elhozzák. Mindez kiegészül olyan szépségápolási termékekkel, amik még nem mentek tönkre, más által használhatóak, de mondjuk 3 használat után nem jöttek be. Itt kerülnek elő a körömlakkok, paletták, majd pedig a táskák és sálak is. Lássuk be, ez egy átlagos fizetésű, normál életvitelű lánynál is egy jókora pakk. Szóval adottak a csomagok. Mi, mint egy árverésen bemutattuk az adott darabot, az előnyös tulajdonságait, majd aki kapta, marta, mert volt, amire több embernek is fájt a foga. De mivel a karácsony a béke és a szeretet ünnepe, kivételesen nem ugrottunk egymás torkának :). Ami pedig maradt, nem a pince mélyére vándorolt, hanem két ünnep között egy árvaház lakóit fogjuk meglepni vele, ahová az egyik barátnőnk minden évben elmegy.

Miért volt jó?

  • Spóroltunk
  • Mindenki azt kapta, amit szeretett volna
  • Lett hely a szekrényünkben
  • Jót cselekedtünk nagyobb energiabefektetés nélkül.

 

Lesz-e jövőre?

Ahogy magunkat és a vásárlási szokásainkat ismerem, lehet, hogy kell egyet tartanunk év közben is, de azt gondolom, hogy ez arra is rádöbbentett mindnyájunkat, hogy mennyi felesleges dolgot vásárolunk magunknak, míg tömegek élnek a létminimum alatt.

Ha tehetitek ti is adakozzatok ilyenkor, az alapítványoknak már a nagyon kevés is sokat számít.

Én ilyenkor imádom kilátogatni például a Mikulásgyárba, ahol tartósélelmiszereket várnak leginkább. 1000 forintnyi liszt-cukor-konzerv pedig azt gondolom, hogy legtöbbünknek belefér.

Szólj hozzá!

Címkék: jótékonyság ruhabörze karácsonyi jótékonyság Mikulásgyár

A bejegyzés trackback címe:

https://officeprincess.blog.hu/api/trackback/id/tr134973418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása